Westerkwartier – Om vervolg te geven aan het in 2019 opgevoerde theaterspektakel Noar Huus komt de Stichting Westerkwartiermakers in september 2022 met een nieuwe productie, met de werktitel “De Westerkwartier Side Story”. Voor deze productie is de stichting op zoek naar acteurs vanaf een jaar of 18, met of zonder ervaring, voor grote en kleine rollen. De audities vinden plaats op zondag 13 februari 2022.

Over de voorstelling

De Westerkwartier Side Story wordt geschreven door de talentvolle jonge schrijfsters Elly Scheele en Sofie Tseng en staat onder artistieke leiding van regisseur Saskia Broertjes. De voorstelling is geïnspireerd op de filmklassieker West Side Story van Sondheim, vermengd met een vleugje Fanfare van Bert Haanstra. In de West Side Story draait alles om jeugdige straatbendes die met elkaar uitvechten van wie ‘de straat’ is. In de Westerketierder versie draait het om de strijd tussen verschillende muziekstijlen. Gelukkig ligt de liefde altijd op de loer.

Het verhaal

De Kemphanen spelen vooral klassieke Hafabra-muziek, terwijl de Valken moderne popmuziek spelen. Maar de twee clubs vertegenwoordigen meer dan alleen muziekstromingen, zij zijn in de afgelopen jaren lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. De Kemphanen hechten waarde aan tradities, het mooie landschap van het Westerkwartier (zoals De Ploeg dat al mooi schilderde) en staan achter de boeren die op een eerlijke manier hun brood verdienen. De Valken daarentegen zijn op zoek naar vernieuwing, streetdancen op popmuziek, zijn voor de komst van zonneparken en kleinschalige, ecologische landbouw. De strijd over wie er mag optreden op het belangrijke Oktoberfest, waar iedereen in het Westerkwartier naar toe gaat en waar ook een hoop stadjers op af komen, gaat dus over veel meer dan alleen de muziek.

Audities

We zijn op zoek naar volwassen acteurs. Spelervaring is niet per sé noodzakelijk, enthousiasme en bereidheid om te leren wel. De audities zijn niet voor specifieke rollen, tijdens de audities zal Saskia kijken wat het beste past. De voorstellingen vinden plaats van 15 t/m 25 september 2022. De repetities beginnen in maart op een nader te bepalen avond. In eerste instantie repeteren we één avond per week en af en toe een repetitiedag of -weekend. Naarmate de voorstellingen dichterbij komen zullen de repetities toenemen.

Geef je snel op

Ben je enthousiast geworden en lijkt het je leuk om onderdeel uit te maken van deze grootse muziektheatervoorstelling? Geef je dan vóór 10 februari op via audities@westerkwartiermakers.nl.  De audities vinden plaats op zondagmiddag 13 februari in het CCZ in Zuidhorn. Na aanmelding krijg je nadere informatie toegestuurd.