Onlangs is de CultuurClub Westerkwartier opgericht door een aantal cultureel betrokken Westerketierders. De CultuurClub is een particulier cultuurfonds door en voor het Westerkwartier. De club bouwt een fonds op uit bijdragen van particulieren en bedrijven en kan daaruit culturele initiatieven ondersteunen.

“Cultuur geeft kleur aan het leven. Cultuur zet je aan tot nadenken, draagt bij aan je eigen ontwikkeling, cultuur raakt je of bezorgt je gewoon een leuke middag of avond uit. Daarbij leidt cultuur veelal tot sterkere sociale verbanden door een actief verenigingsleven, en draagt ze bij aan sociale cohesie en inclusiviteit. Kortom, aan een levendig en leefbaar Westerkwartier!

Aan ideeën en creativiteit ontbreekt het vaak niet. Maar soms is er net dat ene financiële duwtje in de rug nodig om een goed idee om te zetten in een plan en dat vervolgens te verwezenlijken. Daarbij kan CultuurClub Westerkwartier dat duwtje geven.

CultuurClub Westerkwartier wil via een club van trouwe donateurs bijdragen aan de realisatie van kleinschalige culturele projecten. Een Cultuurfonds waar we samen écht voor gaan! We zoeken al die bevlogen Westerketierders die van cultuur houden en die via een jaarlijkse bijdrage meebouwen aan ons fonds. Hiermee kunnen wij zoveel mogelijk kleine culturele initiatieven helpen realiseren. En daarmee onze regio nog cultureler, leuker en aantrekkelijker maken.”

Meer informatie is te vinden op www.cultuurclubwesterkwartier.nl. Daar kun je ook donateur worden. We hopen dat veel mensen een bijdrage willen leveren aan het op deze manier versterken van de culturele sector in het Westerkwartier!

In dit artikel is nog meer achtergrondinformatie te vinden: https://destreekkrant.nu/inwoners-gemeente-introduceren-stichting-cultuurclub-westerkwartier/