Op uitnodiging van supermarktketen Jumbo hebben de ‘Historische Kring Gemeente Leek en omstreken’ en ‘Oudheidkamer Fredewalda/ CazemierBoerderij Tolbert’ een bijzonder boek samengesteld. In twaalf hoofdstukken worden onderwerpen uit de geschiedenis van de zeven
dorpen van de voormalige gemeente Leek en het aangrenzende Drentse dorp Nietap beschreven. In het boek is plaats voor 161 historische foto’s, die gespaard kunnen worden bij het doen van boodschappen.

De hoofdstukken beschrijven verschillende thema’s uit de Leekster geschiedenis. De plaatjes die er bij geplakt kunnen worden, komen uit de collecties van de Historische Kring, Fredewalda en de Beeldbank Groningen (Groninger Archieven). Verschillende vrijwilligers van de historische verenigingen hebben voor een mooie mix van tekst en afbeeldingen gezorgd.

De boeken zijn vanaf maandag 17 mei gratis verkrijgbaar bij de twee vestigingen van Jumbo in Leek. Bij elke tien euro aan boodschappen wordt een zakje met vier verschillende plaatjes verstrekt. De actie loopt zes weken.

Beide historische verenigingen hopen door hun medewerking meer inwoners te interesseren voor de geschiedenis van de eigen omgeving en hierdoor donateurs te werven. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen op de websites www.historischleek.nl en www.cazemierboerderij.nl

Jumbo Boek B1 Poster

Jumbo Boek B1 Poster