Kunstwedstrijd In het Oog van Abel Tasman

Van 12 april tot en met 12 mei 2021 organiseert stichting Kunst&AmbachtsPlein Westerkwartier i.o. samen met Sociaal Werk De Schans een teken-, schilder- en poëziewedstrijd voor jong en oud.

Maak een kunstwerk (tekenen, schilderen, poëzie) op basis van het thema “In het oog van Abel Tasman” en lever dit woensdag 12 mei tussen 15 en 17 uur in bij de voormalige school de Aquarel, Kerkweg 5 in Sebaldeburen. De ingeleverde werken worden beoordeeld door een jury (er zijn prijzen voor de mooiste werken) en gaan onderdeel uit maken van de expositie Westerkwartier In het Oog van de Storm, een expositie van 23 kunstenaars uit het Westerkwartier die werk hebben gemaakt in coronatijd.

Doe mee!

Teken je al lang? Of nog maar net? Vind je schilderen fijn? Of ga je liever met wascokrijtjes of houtskool aan de slag? Schrijf je gedichten of verhalen?

Waar gaan jouw gedachten naar toe als je denkt aan Abel Tasman? Geboren en getogen in Lutjegast heeft hij als ontdekkingsreiziger de andere kant van de wereld, Tasmanië en Nieuw Zeeland, in kaart gebracht. Een beroemde Westerkwartierder dus die tot de verbeelding spreekt. Wist je dat het anker van de Heemskerck (één van de twee schepen waar Abel Tasman op heeft gevaren) nog steeds ergens op de bodem van de zee ligt?

In Het Oog Van Abel Tasman

In Het Oog Van Abel Tasman