Op zaterdag 19 en zondag 20 juni  vindt de Open Atelierroute Westerkwartier plaats. 32 deelnemende kunstenaars, verspreid door het hele  Westerkwartier , openen de deuren van hun atelier voor het publiek van 11:00-17:00. De organisatie van de atelierroute vindt plaats onder de vleugels van Stichting Uit De Kunst Zuidhorn. Het evenement is vrij toegankelijk voor publiek. Er zijn drie voorbeeld(fiets) routes opgesteld waarlangs de bezoekers naar de ateliers geleid worden. Mits de corona maatregelen dit toestaan, zullen onderweg op een aantal  plekken (muziek)acts te zien zijn en kunnen bezoekers – of toevallige voorbijgangers – een hapje en een drankje nuttigen onder het genot van muziek. In of bij de bibliotheek van Leek zullen in het kader van de Open Atelierroute Workshops voor kinderen te volgen zijn.

Doel van dit evenement is om de beeldende kunst in het Westerkwartier op een laagdrempelige manier over het voetlicht  te brengen en  weer perspectief  te bieden aan  de kunstensector na een zwaar corona jaar. Daarnaast wil de organisatie  dat inwoners van het Westerkwartier (en daarbuiten)  weer van kunst en cultuur kunnen genieten. De organisatoren hopen dat de Open Atelierroute de aanzet mag zijn tot een nieuwe traditie om ontmoeting tussen publiek en Westerkwartierder kunstenaars tot stand te brengen.

Meer informatie over de atelierroute en de deelnemende kunstenaars  is te vinden op www.uitdekunst-zuidhorn.nl en op de Facebook pagina van Stichting Uit de Kunst.

Poster Open Atelier A3

Poster Open Atelier A3