In 2020 staan Zuidhorner Peter de Haan en Frank den Hollander veertig jaar samen op het toneel. Begonnen als straatzangersduo Pé Daalemmer & Rooie Rinus, via uitstapjes naar De Bende van Baflo Bill en Voorheen De Bende, en sinds een jaar of tien gewoon weer lekker kortweg als Pé & Rinus.

Nu denken ze na over een passende viering van 40 jaar vriendschap en muziek. Ze kijken terug op hun carrière, lachen weer eens om die ouwe en soms achterhaalde teksten, en bedenken wat nu, anno 2020, goede onderwerpen zouden zijn om over te zingen.

In het voorjaar van 2021 beklimmen Pé & Rinus de podia van de grote theaters. Daarvóór willen ze de stramheid even van zich afspelen in een aantal mooie cafés, dorpshuizen en kleine theaters. Het publiek kan voor het eerst kennismaken met nieuw materiaal, dat natuurlijk wordt afgewisseld met kneiters van hits. De kleine zalen tournee had eigenlijk op 3 april in De Rotonde in Niekerk moeten beginnen, waarna Zevenhuizen en Niehove op het programma stonden. Deze optredens konden uiteraard ook niet doorgaan vanwege corona. In het programma Cultuur aan Huis van Podium TV werd gelukkig alvast een klein tipje van de sluier opgelicht. Kijk hier de aflevering met Pé & Rinus (inclusief een gloednieuw nummer):

https://www.podium.tv/nl/202004091700/cultuur-aan-huis/aflevering-2/pe-en-rinus

Uiteraard worden de afgelaste optredens ingehaald. De agenda voor het Westerkwartier ziet er nu als volgt uit:

13 september Sunday at the Park Leek
19 september Barontheater Opende
23 oktober Eisseshof Niehove
24 oktober Offspring Festival Zuidhorn
7 & 8 november De Rotonde Niekerk
13 november Café Kajuiter Zevenhuizen