In september 2019 werd in een weiland aan de rand van Niekerk de muziektheatervoorstelling Noar Huus gespeeld. Een ode aan het Westerkwartier. De voorstelling werd tien keer gespeeld, 3.500 bezoekers zagen het spektakelstuk. In weer en wind, de ene keer in het zonnetje, de andere keer in de stromende regen, lieten zo’n 50 acteurs, zangers en muzikanten zien wat voor moois het Westerkwartier te bieden heeft.

Een zware storm is op komst als drie oplichters na hun laatste zwendel terugkeren naar het Noorden waar één van hen een herberg heeft geërfd. Onderweg ontmoeten ze markante personen en wezens die hun reis er bepaald niet voorspoediger op maken, terwijl een duivelse rechercheur ze op de hielen zit. Eenmaal aangekomen bij de herberg blijkt de huidige eigenaar de zaak niet zonder slag of stoot op te geven. Dàt laten de reizigers niet zomaar over hun kant gaan.

Voor iedereen die de voorstelling nog niet heeft gezien, of nóg een keer wil zien, is de registratie nu beschikbaar gesteld voor Fier Westerkwartier. Klik op de link en laat je een paar uur onderdompelen in theater, muziek en Westerkwartier.