De coronamaatregelen hebben nog steeds grote impact op onze samenleving en organisaties. De gemeente Westerkwartier vindt het erg belangrijk dat maatschappelijke organisaties en verenigingen blijven bestaan en daarmee de leefbaarheid in de dorpen. De gemeente heeft daarom een extra subsidieregeling voor culturele instellingen in het leven geroepen.

Wethouders Elly Pastoor en Hielke Westra: “Hopelijk gaan we nu een periode in waar cultuur en jeugdactiviteiten weer ruimte krijgen. We beseffen dat verenigingen en stichtingen in een zware tijd zitten, maar we merken dat ze ook graag weer aan de slag willen met mooie en goede dingen. Daarom stellen we geld beschikbaar voor een bijdrage in het tekort aan inkomsten van het afgelopen jaar en een bijdrage voor een mooie nieuwe start.”

Hoe kan ik subsidie aan vragen?

Aanvragen van een subsidie als bijdrage voor het tekort aan inkomsten kan via www.westerkwartier.nl/tcj. De aanvraag voor een subsidie voor een nieuwe start kan via www.westerkwartier.nl/impuls. Op de website staat ook welke voorwaarden gelden en wat u moet aanleveren bij de aanvraag.

Waar kunnen culturele instellingen subsidie voor krijgen?

Culturele instellingen komen in aanmerking voor de volgende tegemoetkomingen:

  • Zang en toneel/theaterverenigingen kunnen € 300 krijgen.
  • Muziekverenigingen, musea, muziekevenementen en concertenreeksen kunnen maximaal € 2.500 krijgen.

Daarnaast kunnen instellingen een aanvraag van maximaal € 5.000 doen voor activiteiten die passen binnen de speerpunten van cultuur.