UITGESTELD TOT VOORJAAR 2023

Het Platform voor Cultuur en Kunst Westerkwartier (PLACK) en het KultuurLoket nodigen je uit voor het Cultuurcafé op dinsdag 11 oktober vanaf 19.30 uur. Het Cultuurcafé is een mooie, laagdrempelige gelegenheid om als cultureel veld met elkaar in gesprek te gaan. Aanmelden kan via plackwesterkwartier@gmail.com

Cultuurcafé PLACK Westerkwartier
Wanneer: dinsdag 11 oktober
Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
Locatie: Museum Wierdenland Ezinge

Programma

Het Cultuurcafé wordt geopend door de nieuwe wethouder Cultuur: Bé Schollema. Tijdens het Cultuurcafé krijg je in korte presentaties meer informatie over de verschillende activiteiten die CMO STAMM en KultuurLoket i.s.m. het cultuurplatform aanbieden.

Workshop Fondsenwerving van het KultuurLoket
Een goed idee, een speciaal concert of een festival: hoe krijg je de financiering rond zodat jouw plan werkelijkheid kan worden? Deze workshop van het KultuurLoket geeft je handvatten om je fondsenwerving zo goed mogelijk aan te pakken. Paula Mulder van het KultuurLoket vertelt wat er in de workshop aan bod komt.

Cursus Samen Slim Deelnemers Werven van het KultuurLoket 
De manier waarop we onze vrije tijd besteden verandert. We maken andere keuzes, ook in kunst- en cultuurbeoefening. Verenigingen moeten hierop kunnen inspelen. Deze cursus geeft een verfrissende kijk op het werven van deelnemers, dit kunnen zowel leden als cursisten zijn. Paula Mulder van het KultuurLoket vertelt je over de cursus die in het najaar gegeven gaat worden.

Inspiratiesessie Vinden & Binden van vrijwilligers door CMO STAMM
Vrijwilligerswerk is belangrijk. Hoe bereik en betrek je een nieuwe groep vrijwilligers bij jouw doelstelling? En hoe hou je ze aangehaakt bij jouw activiteiten. Maud Diemer van CMO STAMM licht alvast een tipje van de sluier. In het najaar wordt hierover een Inspiratiesessie georganiseerd.

Vrijwilligersbeleid Museum Wierdenland
Een expert vanuit het Museum Wierdenland vertelt je over hun vrijwilligersbeleid en hoe zij de ruim 70 vrijwilligers aan zich weten te binden!

Resultaten Cultuurenquête
Op interactieve wijze geeft beleidsambtenaar Esther Kooi een inkijkje in de resultaten van de cultuurenquête. Om samen te kijken: Hoe kan het nog mooier en leuker? Waarbij wij erg benieuwd zijn naar de input vanuit het veld. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor netwerken!