“Thuis in het Westerkwartier” heeft een hele dubbele betekenis gekregen. Als gevolg van de coronacrisis zitten we noodgedwongen thuis. Dat kan saai zijn, maar wellicht heb je ineens tijd voor zaken waar je normaal niet aan toe komt. Misschien maak je je zorgen, of zie je ineens mogelijkheden die je niet eerder zag. Werk je in de zorg en heb je nog nooit zo’n heftige periode meegemaakt, of ben je cultuurmaker en zit je noodgedwongen thuis je eigen kinderen te onderwijzen. Schrijf het van je af in onze schrijfwedstrijd Thuis in het Westerkwartier.

Schrijf een verhaal of gedicht of neem jouw spoken word op op video en stuur het ons. Indien mogelijk samen met een foto. Het mag alleen, met het hele gezin, over de heg met de buren, met je huisdier of de geraniums, of wat je maar kunt bedenken! Er zijn maar twee regels:

  1. Het thema van je verhaal is ‘thuis in het Westerkwartier’. 
  2. Je verhaal/gedicht is niet langer dan 2 A4 of 5 minuten spoken word.


Stuur jouw inzending naar fierwesterkwartier@gmail.com. De leukste/grappigste/ontroerendste inzendingen plaatsen we op deze website. En wie weet kunnen we er na deze c-crisis ook nog een mooi plekje voor vinden!